Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
1 dl felvert tejszínhab
1 csomag leveles tészta
1 ek. porcukor
45 dkg fagyasztott málna
A töltelékhez simára keverem a túrót a porcukorral, a vanília kikapart magjával, a citromhéjjal, a sóval és óvatosan összeforgatom a tejszínhabbal. Habzsákba töltöm és hűtőben hagyom visszadermedni.
A leveles tésztából 12 db korongot vágok és sütőpapírral bélelt tepsire teszem, vékonyan meghintem porcukorral, majd ráhelyezek egy másik sütőpapírt és egy másik tepsit nehezékként. 200°-on 20 percig sütöm, de 15 perc után már érdemes ránézni, ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Megtöltöm a lapokat: az első lapra 2 cm átmérőjű gömböket nyomok a túrókrémből, ráhelyezem a következő lapot és ugyanannyi krémet nyomok rá, majd ezt befedem a harmadik lappal. A tetejét meghintem porcukorral és ráhelyezem a málnákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése