2015. november 17., kedd

Hot dog mustáros-ecetes hagymával és sajtos, sült tojással 37/2.

A másik virslis vacsi. Mind a kettőt barátainknak készítettem el, és persze mi is ettünk belőle :)Ezek nagyon jó, és viszonylag egyszerű vacsi ötletek és ami macerásabb része, azt elő lehet készíteni, a friss részek pedig hamar megvannak így pompás vendégváró étel :)
A két étel közül a nyertes a virslitekercs volt a chutney miatt, tehát Mautner Zsófi nyert, aki ezzel egyenlítette az állást 23-23-ra.

Hozzávalók:
4 virsli
4 medvehagymás buci (vagy bármilyen más kifli)
6 sonkahagyma
8 dkg bacon szalonna
4-5 ek. mustár
1-2 ek. 10%-os ecet
3 tojás
2 ek. worcester szósz
4 dkg parmezán
3-4 ek. olaj
só, bors


A szalonnát vékony csíkokra vágom és pár csepp olajon megpirítom. A hagymákat vékony szeletekre vágom, majd a szalonnához adom és aranysárgára pirítom, közben sózom, borsozom, hozzáadom az ecetet és a mustárt, majd félre teszem. 
A tojásokat felverem, ízesítem a worchester szósszal és sóval, majd kis lepényeket sütök a tojásból. Amikor az egyik fele megsült, megszórom sajttal és ezután megfordítom, majd ha kész kiveszem és vékony csíkokra vágom és ezt is félre teszem.
A bucikat félbe vágom, de nem vágom teljesen át. Kevés olajon az alját és a tetejét egy serpenyőben megpirítom, majd nedves konyharuhába tekerem, hogy meleg maradjon. A virsliket eközben megfőzöm, forrástól számított egy percig.
A bucikba helyezem a hagymát, a virslit, újabb adag hagymát, majd a sült tojást és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése