2015. november 9., hétfő

Aszalt paradicsomos, bulguros töltött cukkini

És igen, vannak olyan ételek is, melyeket nem a Lidlkonyha receptjei alapján készítek, csak annyira el vagyok azok publikálásával maradva, hogy ezeket háttérbe szorítottam, de most már nem hagyhattam ezt tovább.
Még kapható cukkini, próbáljátok ki ezt a receptet, nagyon finom :)

Hozzávalók:
2 tölteni való cukkini
30 dkg darált hús
15 dkg bulgur
5-6 aszalt paradicsom
1 fej hagyma
4 ek. tejföl
10 dkg sajt
friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj


A hagymát felaprítom, majd olívaolajon üvegesre dinsztelem. A cukkini belsejét kivájom, és ha nem túl magos, akkor a hagymához adom. Sózom, borsozom, hozzáadom a darált húst és lepirítom. Vizet forralok és amikor forr, hozzáadom a bulgurt, amit 10 percig főzök. A hagymás-cukkinis húsba keverem az aszalt paradicsomot, a friss kakukkfüvet és a bulgurt, majd tejföllel lazítom a tölteléket.
A cukkinikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, megtöltöm a töltelékkel és megszórom a reszelt sajttal. 150°-on 20-25 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése