2015. november 16., hétfő

Leveles tésztában sült virsli édes-savanyú paprikachutney-val 37/1.

Íme egy gyors, egyszerű, de különleges vacsora, jó sütést hozzá mindenkinek.

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta (lapokra vágott)
4 pár virsli
2 tojás
1 hagyma
50 dkg piros és sárga kaliforniai paprika vegyesen
4 paradicsom
0,5 dl fehérborecet
5 dkg barnacukor
1/4 kk. cayenne bors
3 ek. olívaolaj


A virslit kb. 5 cm-es darabokra vágom, a leveles tésztákat 3-3 darabra vágom és ebbe tekerem a virsliket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, megkenem a felvert tojással, majd 200°-on 25 perc alatt pirosra sütöm.
Olajon megdinsztelem a vékonyra karikázott hagymát, megsózom, erre jönnek a karikázott paprikák, majd a lehéjazott kimagozott paradicsom. Néhány percig főzöm, majd hozzáadom az ecetet és a cukrot, valamint a cayenne borsot. 10 percig főzöm és üvegbe töltöm (hűtőben tárolva így 1-2 hétig is eláll) és a tésztában sült virsli mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése