2015. november 11., szerda

Dijoni mustárban-joghurtban pácolt csirkemell marinált és héjában sült burgonyával 35/2.

Íme a karalábéfőzelék párja. Már amikor még csak a recepteket láttam, akkor tudtam, hogy ez lesz a nyerőbb étel, azért természetesen elkészítettem mindkettőt, de egy héjában sült, marinált burgonya sokkal jobb, mint egy karalábéfőzelék, bár ízlések és pofonok, döntse el mindenki saját maga.

Szóval nálunk az állás, mivel ebből a párosból Széll Tamás nyert, így az ő javára 23-21.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
20 dkg joghurt
4 ek. magos mustár
1 citrom leve és héja
35 dkg burgonya
4 ek. méz
fél dl fehér balzsamecet
1,5 dl olívaolaj
3 db kovászolni való uborka
1 piros kaliforniai paprika
1 köteg kapor
1 köteg petrezselyem
1 csokor snidling 
só, bors


A joghurtot elkeverem a mustárral, 2 ek. mézzel, pár csepp citromlével és a reszelt citromhéjjal. A csirkemelleket beleforgatom a pácba, fóliával letakarom és hűtőbe teszem, a legjobb ha egy éjszakára.
Egy porcelánedény aljára 1 cm vastagon sót szórok, ráhelyezem a héjas burgonyákat, majd 180°-on 35-40 percig sütöm. 2 ek. mézet elkeverek kevés ecettel, sóval, borssal, kevés citromlével és reszelt citromhéjjal, majd hozzá csurgatom az olívaolajat. Belereszelem az uborkákat, és hozzáadom az aprított zöld fűszereket, valamint a felkockázott paprikát. A megsült burgonyát cikkekre vágom héjával együtt és forró serpenyőben, kevés olajon körbepirítom, majd a marinádhoz keverem és langyosan tálalom.
A csirkemellet kiveszem a pácból és forró serpenyőben mindkét oldalát megsütöm, közben sózom, majd 180°-os sütőben 6-8 perc alatt megsütöm, majd néhány perc pihentetés után felszeletelem és a marinált burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése