2015. november 3., kedd

Bolognai tagliatelle sajtchipsszel és bazsalikommal 34/1.

Nagyon örültem ennek a párosításnak, nagyon szeretem a tésztás ételeket és a rakott padlizsánt is, ezt a hetet nagyon élveztem. Az első étel, amit megosztok a bolognai tagliatelle.

Hozzávalók:
25 dkg darált hús
fél sárgarépa
fél fehérrépa
2 sonkahagyma
2 paradicsom
4 ek. szártott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
15-20 levél bazsalikom
1 dl olívaolaj
50 dkg tagliatelle
só, bors
10 dkg reszelt trappista sajt 


A húst kevés olajon megpirítom kisebb adagokban, majd félreteszem és ugyanebben a serpenyőben megpirítom a durvára reszelt répát, fehérrépát, aprított sonkahagymát és a reszelt fokhagymát. Ha ezek lepirultak, visszateszem a húst, hozzáadom a bort kis adagokban és megvárom, míg elpárolog az alkohol tartalma. Hozzáadok egy kevés vizet és 20-30 perc alatt puhára párolom, majd a főzés utolsó pár percében hozzáadom a héj nélküli kockázott paradicsomot és beforralom az egészet. Leveszem a tűzről, belekeverem az aprított aszalt paradicsomot és a frissen vágott bazsalikomot.
A sajtból 1 cm széles csíkokat vágok és egy porcelán tányérra sütőpapírt helyezek, erre pedig a sajtcsíkokat 3-4 cm-re egymástól. Mikrohullámú sütőben legmagasabb fokozaton addig pirítom, amíg hólyagosodni, olvadozni kezd, innen még 7-8 másodpercig pirítom, majd késsel elválasztom őket és szétszedem.
A tésztát kifőzöm, felforralom a bolognai ragut. A kifőtt tésztát leszűröm és kevés olajon megforgatom a raguval együtt, majd 1-2 percig forralom. Frissen aprított bazsalikommal megszórom és a sajtchipsszel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése