2015. november 4., szerda

Tripla paradicsomos-padlizsános moussaka 34/2.

Íme a rakott padlizsán. A blogomon már van egy rakott padlizsán recept, de ez sokkal krémesebb, és finomabb, a nyertes ez.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 22-21.

Hozzávalók:
3 padlizsán
3 burgonya
0,5 dl olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg darált hús
3 ek. paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 tk fahéj
10 dkg aszalt paradicsom
4 paradicsom
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
fél kk. szerecsendió
15 dkg reszelt sajt
só, bors


Egy sütőpapírral bélelt tepsit meglocsolok olívaolajjal, sózom, borsozom és erre helyezem a padlizsánszeleteket, majd a tetejüket is olajozom, sózom, borsozom, majd 200°-on 15-20 percig sütöm.
A burgonyákat meghámozom, felkarikázom és 10 perc alatt előfőzöm. Olívaolajon üvegesre dinsztelem az aprított hagymát és reszelt fokhagymát, majd hozzáadom a húst és megpirítom. Sózom, borsozom, megszórom a fahéjjal, hozzáadom a sűrített paradicsomot és a bort, majd rotyogtatom.
Elkészítem a besamelt: felhevítem a vajat, hozzáadom a lisztet és lassan a tejet. Csomómentesre keverem és krémesre főzöm, majd fűszerezem a szerecsendióval és a sajttal.
Hőálló tálba rétegezem a hozzávalókat: a burgonyát, a padlizsánt, a darált húst, az aszalt paradicsomot, a friss paradicsomszeleteket, majd ezt ismételem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére öntöm a besamelt és 190°-on 45 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése