2014. október 23., csütörtök

Paradicsomos-juhtúrós lasagne

Volt lasagne lap itthon, de nem volt darált hús. Találtunk egy olyan receptet Anyukámmal, amibe nem kell hús, viszont a család férfi tagjainak ezt csak azután mondtuk el, miután már megették és meglepetten kérdezték: "ebben nem volt hús?"... hát igen, így lehet hús nélkül is nagyon finomat főzni.


Hozzávalók:
25 dkg lasagne lap
5 dl sűrített paradicsom
25 dkg mozzarella
25 dkg juhtúró
5 dkg napraforgómag
1 kk. bazsalikom
1 kk. oregánó
1 kk. kakukkfű
3 ek. pikáns reszelt sajt
2 tojás
só, bors


A napraforgómagot apróra vágom, a mozzarellát felkarikázom vékonyra. A juhtúrót villával áttöröm, hozzáadom a napraforgómagot, a reszelt sajtot, a tojásokat és a fűszereket. egy tűzálló tálat kiolajozok, majd bele a paradicsompüré negyede. Rá egy tésztalap, a juhtúrós massza harmada, paradicsompüré, a mozzarella harmada és újabb tészta. Így folytatom a rétegzést úgy, hogy a tetejére mozzarella kerüljön. 180°-on 25 percig sütöm, hogy a sajt szépen elolvadjon a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése