Ezt a receptet egy Stahl konyhája műsorban láttam, csak egy pici variálás van benne ahhoz képest :)
Hozzáavók 4 adaghoz:
kb. 10 dkg mazsola, vagy aprított aszalt gyümölcsök
1 cs. vaníliás puding
fél liter tej
5 ek. cukor
1 kis cs. zselatin
3-4 ek. melegvíz
2 dl habtejszín
8 babapiskóta
A tejet elkeverem a pudinggal és felforralom, majd 1 percig főzöm. Hozzáadom a cukrot, majd robotgéppel addig keverem, amíg langyosra hűl. Elkeverem a zselatint a meleg vízzel és robotgéppel a pudinghoz keverem. A hideg tejszínt kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a pudingba a mazsolával együtt.
Boros poharak aljába török poharanként 2-2 babapiskótát, majd rákanalazom a krémet és min. 3-4 órára a hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése