Megígértem nektek, hogy a képen látható házi csirkemájkrém és padlizsánkrém mellett, a kenyér receptjét is megosztom veletek.
Ezt Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorában láttam és Édesanyám már nagyon régóta készítette. Előnye amellett, hogy nagyon egyszerű és finom, hogy több napig eláll, és puha marad.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (fehér, durum, teljeskiőrlésű)
1 csapott ek. szódabikarbóna
2 tk. só
8 ek. olaj (lehetőleg olíva)
3 dl víz
1 tk. utifűmaghéj
ízlés szerint napraforgómag vagy tökmag
A hozzávalókat a magok kivételével egy nagy tálba öntöm és kézzel összegyúrom, a magokat a végén keverem bele. A masszát 10-15 percig pihentetem letakarva, meleg helyen. A sütőt előmelegítem 180-200°-ra és 30 perc alatt megsütöm. Mennyei! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése