2014. október 22., szerda

Csirkés tortilla avokádós sajtkrémmel 1/2.

Íme a második recept az első hétről, most Széll Tamástól.
Remélem senki sem fog megbotránkozni, de mivel még nem rendelkezem itthon lángpisztollyal, és Tamás ezzel hólyagosította fel a tortillákat a videóban, így ezeket nem magam készítettem. A receptet teljesen a leírtak szerint készítettem, de vannak hozzáfűznivalóim:
  • fele adag avokádós sajtkrém is elegendő
  • túl hagymás volt nekünk az étel, ebből kevesebbet tennék
A hozzávalókat a fenti tanácsaimnak megfelelően, már csökkentett mennyiséggel írtam le.
 
Hozzávalók:
4 tortilla lap
25 dkg csirkemell
2 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma 
1 citrom héja
2 paradicsom, vagy 8 koktélparadicsom
fél kígyóuborka
fél fej lilahagyma
pár levél jégsaláta
2-3 ek. borecet
olívaolaj (összesen kb. 1 dl)
20 dkg gouda sajt
avokádós sajtkrém:
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 avokádó
12,5 dkg natúr sajtkrém
7 dkg tejföl
fél kaliforniai paprika
kevés chili
2 ek. aprított snidling
1 ek. olívaolaj
1 lime
só, bors


A paradicsomok magját kivágom, majd felcsíkozom. Az uborkát szintén kimagozom és apró kockákra vágom. A hagymát félkarikákra vágom, majd az összes zöldséget összekeverem a borecettel, a sóval és 1 ek. olívaolajjal, majd a hűtőben pihentetem.
A csirkemellet megmosom, megtisztítom, enyhén sózom és forró serpenyőben 2 ek. olajon körbepirítom. Eközben a sütőt 180°-ra előmelegítem. Amikor már majdnem megpirult a hús, hozzáadok 2 ek. vajat, a kézzel összetört, héjas fokhagymákat és a citrom késsel levágott héját. A vajjal még pár percig locsolgatom a csirkét, majd egy tűzálló tálba teszem, leöntöm a fokhagymás, citromos vajjal és 10 percig sütöm. Amikor készen van, alufóliára teszem, és hagyom pár percig pihenni, hogy a szaft benne maradjon a húsban, és ne folyjon ki amikor majd szeletelem.
Amíg a hús sül, elkészítem a sajtkrémet. A hagymát apróra vágom és 2 ek. olajon megpirítom, majd hozzáadom az áttört fokhagymát és ezzel már csak 1-2 percig pirítom. Az avokádót a sajtkrémmel, a tejföllel botmixerrel összepürésítem. Hozzáadom az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, a kihűlt hagymákat, a chilit, a snidlinget, 1 ek. olívaolajat, valamint a lime reszelt héját és levét, sózom borsozom, majd hűtőben lehűtöm.
A tortilla lapokat megszórom a durvára reszelt sajttal, a csirkemellet apró szeletekre vágom, ezt ráhelyezem, ráhalmozom a zöldségeket, majd rátépkedek néhány levél jégsalátát. Félbehajtom őket és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítom. A fordításnál figyeljünk, hogy nehogy szétcsússzon. Az avokádós sajtkrémmel tálalom.

Nálunk az első héten Mautner Zsófi receptje nyert :) A héten újabb kihívás következik: életem első halai lesznek terítéken... valóban csupa újdonsággal kerülök szembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése