2020. február 28., péntek

Csokoládépuding házilag

Húsvét és Mikulás előtt mindig elkészítem ezt a desszertet, mielőtt beérkezik az újabb csokiadagja a gyerekeknek. Mivel közeledik Húsvét, így azt hiszem a Mikulás figurákat lassan újra fogom hasznosítani ilyen formában.

Hozzávalók:
2 ek. nádckor
2 ek. keményítő
2 ek. cukrozatlan kakaópor
3,5 dl tej
1,5 dl habtejszín
20 dkg tejcsokoládé
csipetnyi só
tetejére:
1,5 dl habtejszín, 2 ek. cukor és fél vaníliarúd kikapart magja


A csoki kivételével egy lábosba öntöm a hozzávalókat, összekeverem és közepes lángon sűrűn keverve felforralom, majd forrás után 1 perccel leveszem a tűzről, amikor már puding sűrűségű és hozzákeverem a feldarabolt csokoládét. Tálkákba vagy kicsi üvegekbe töltöm, majd lefóliázom őket, hogy ne bőrösödjenek, és legalább egy-másfélrára hűtőbe teszem, de én egy egész éjszakára szoktam. 
A tejszínt felverem kemény habbá, majd a cukorral még tovább verem, de vigyázzatok, mert könnyen kicsapódhat. Hozzáadom a vanília kikapart magjait is és a puding mellé kínálom. Higyjétek el szükség van rá, mert nagyon tömény ez a desszert, és a tejszín tudja lágyítani, de én még így se tudtam sose megenni egyszerre egy egész adagot.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése