2016. november 11., péntek

Tejszínes-gombás fettuccine tészta 89/2.

Íme a második tésztás étel. A gomba családom körében nem túl nagy kedvenc, de ez ízlett nekik is, a "rejtett gombát" megeszik :)
A másik is finom volt, csak a hal és a bogyók nem nyerték el nagyon a többiek tetszését, így az állás Széll Tamás javára 46-35.

Hozzávalók:
50 dkg fettuccine  tészta
fél dl olívaolaj
60 dkg gomba vegyesen
2 fej sonkahagyma finomra vágva
2 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
fél dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1 csokor aprított petrezselyem
2 mozzarella
10 dkg reszelt parmezán
só, bors


Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm a tésztát, de a főzési időnél 2 perccel rövidebb ideig főzöm. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a gombákat, a hagymát és a fokhagymát. Kicsit sózom, ha már megpirult (előbb nem, mert akkor levet ereszt és nem pirul), majd ráöntöm a bort, amit elfőzök róla. Ha kész a tészta, a serpenyőbe dobom, majd adok hozzá pár kanál főzővizet és a tejszínt. 1-2 perc után leveszem a tűzről, megszórom a sajttal és elkeverem, rádobom a kézzel összetépkedett mozzarellát, és megszórom petrezselyemmel, borsozom, valamint pár csepp olívaolajat is adok hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése