2016. november 3., csütörtök

Serpenyős hagymás burgonya, tejföllel, tükörtojással 71/2.

Van még néhány elmaradásom a gyermekek miatt, többek között ez az étel is ilyen volt, de megérte várni rá. Már nagyon régóta vágytam egy tócsira, de egyrészt nem szeretem az olajban sütést, másrészt pedig nem is annyira egészségesek ezek az ételek, de ez felidézte azt az ízvilágot, így pipa. A recepten egy kicsit alakítottam, mivel nem kedvencünk a rukkola, ezért az kimaradt és délután vendégeink jöttek, így a hagyma sem volt ajánlott, de a paradicsom maradt.
Ismét Széll Tamás étele nyert, így az állás most 42-33.

Hozzávalók:
kacsazsír
12 dkg bacon
1 fej vöröshagyma finomra vágva
70 dkg burgonya vastag reszelőn lereszelve
4 tojás
4-6 ek. tejföl
fél fej lilahagyma finomra vágva
3-4 ek. balzsamecet
3-4 ek. olavíolaj
12 koktélparadicsom félbevágva
2 marék rukkola 
só, bors


A zsíron lepirítom a szalonnát és megdinsztelem a hagymát minél lassabban, hogy jó íze legyen, közben lereszelem a krumplit. Amikor már kész a szalonnás-hagymás alap, rádobom a burgonyát, elsimítom és 5 percig közepes lángon hagyom pirulni, majd megfordítom a serpenyőben. Olyat használjunk, ami sütőbe is tehető (nekem nem sikerült egyben megfordítanom sajnos, de részletekben is jó, utána ugyanúgy összesül). A másik felét is megpirítom egy kicsit, majd 180°-os sütőben 10-15 percig sütöm, amíg az egész átsül.
Megsütöm tükörtojásnak a tojásokat, majd sózom, borsozom és a krumplira helyezem pár kanál tejföllel és a salátával amit rukkolából, paradicsomból, aprított lilahagymából készítek, olajjal és balzsamecettel meglocsolva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése