2016. november 24., csütörtök

Pikáns kuszkuszsaláta csicseriborsóval és kecskesajttal 91/2.

És a második saláta recept. Ennek az alapja a kuszkusz, amit még sose készítettem és nem is ettem. Amikor a kész salátát megkóstoltam, nem voltam elragadtatva, sőt, nem igazán ízlett, pedig vendégeket vártunk vacsorára, így elég ciki volt, de szerencsére volt másik fogás is. Viszont mire oda jutottunk pár órával később, hogy megegyük, finom lett, lehűlt, és összeértek az ízek. Viszont ebből is csak fél adagot csináltam és az is rengeteg volt.
Na, de azért nem ez nyert, hanem a bulguros, így az állás 46-36.

Hozzávalók:
15 dkg csicseriborsó
2 babérlevél
1 fej hagyma
30 dkg kuszkusz
fél dl olívaolaj
csipet fahéj
csipet paprika
csipet cayenne bors
1 kk. friss reszelt gyömbér
1 kk. római kömény (egész aprítva)
fél lilahagyma
1 marék újhagyma
1 piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva
1-1 csokor snidling és petrezselyem aprítva
15 dkg kecskesajt
3-4 ek. olajos mag aprítva
1 citrom héja és leve
3 gerezd fokhagyma


A csicseriborsót előző este beáztatom, majd másnap leszűröm és megfőzöm kétszeres mennyiségű vízben. Adok hozzá 2 gerezd fokhagymát, babérlevelet, félbevágott hagymát és sót. Forrástól számított 20-25 percig főzöm, ha elkészült, leszűröm, de a levet félre teszem. 1 bögrényit egy lábosban felforralok, majd ugyanekkora bögrényi kuszkuszt hozzáadok, leveszem a tűzről és 5 percig lefedve hagyom párolódni.
Kevés olajat, római köményt, fahéjat, paprikát, cayenne borsot, reszelt fokhagymát és aprított gyömbért elkeverek. Ezt hozzáadom a kuszkuszhoz, majd jöhet bele még só, a borsó és az aprított zöldségek. Kézzel tépkedett kecskesajttal, citromlével, olívaolajjal, reszelt citromhéjjal és aprított magvakkal megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése