2016. szeptember 2., péntek

A világ legfinomabb, legegyszerűbb paradicsomos-sajtos spagettije 68/1.

Tészta... nyammmm.... Egyszerű, de nagyszerű étel, próbáljátok ki.
Sajnos a fotó lemaradt, de a Lidlkonyha fotóját azért megmutatom :)

Hozzávalók:
4-5 db többfajta paradicsom
10 szem datolyaparadicsom
10 szem fürtös koktélparadicsom
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg spagetti
2-3 golyó mozzarella
12 dkg reszelt sajt
olívaolaj
só, bors
6-8 levél bazsalikom
A világ legfinomabb, legegyszerűbb, paradicsomos-sajtos spagettije
Kép forrása: lidlkonyha.hu
A datolya- és koktélparadicsomokat félbe vágom, sózom, kevés olajat, borsot, szeletelt fokhagymát adok hozzá, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, vágott felükkel lefelé és 130°-on 20-30 percig sütöm.
A tésztát forrásban lévő vízben kifőzöm. A nagyobb paradicsomokat felkockázom, majd egy edénybe helyezem, sózom, borsozom, adok hozzá fokhagymát, olívaolajat és botmixerrel pürésítem. Egy serpenyőbe öntöm a paradicsommártást és felforralom, a megfőtt spagettit hozzáadom és még néhány percig főzöm, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a tépkedett mozzarellát és a reszelt sajtot. Mélytányérba szedem, tetejére szórom a sült paradicsomokat és a bazsalikom leveleket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése