2016. augusztus 30., kedd

Gombás-húsos hasé köménnyel 65/2.

A közös elemek a két receptben a gomba és a hús volt. Ezt egy kiadós leves után ettük második fogásként, finom volt, a győzelmet ez szerezte meg, hiszen a másik családom szerint "csak rizs volt".
Az állás így jelenleg Széll Tamás javára 35-28.

Hozzávalók:
2 sonkahagyma, vagy 1 vöröshagyma finomra vágva
10 dkg darált hús
1 gerezd fokhagyma
1 kk. cayenne bors
20 dkg csiperkegomba
1 tojássárgája
1-1 csokor petrezselyem és snidling
50 dkg leveles tészta
2 tojás
csipetnyi köménymag
5-6 ek. olaj
só, bors


Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst és lepirítom. Ízesítem fokhagymával, sóval cayenne borssal és borssal, majd ha kész félre teszem. A cikkekre vágott gombát is lepirítom, közben sózom, borsozom, majd pürésítem és ezt elkeverem a hússal. Hozzáadom a tojássárgáját és a finomra aprított zöldfűszereket.
A leveles tésztát kicsit kinyújtom, majd 10*10 cm-es négyzetekre vágom és 1-1 evőkanál tölteléket helyezek rájuk. Tojással megkenem a szélét, háromszög alakúra hajtom, és a tetejét is megkenem tojással. Megszórom köménnyel és durva szemű sóval, majd megszurkálom egy villával. 180°-os sütőben kb. 10-15 percig sütöm, míg arany színű nem lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése