2016. szeptember 9., péntek

New York-i cheesecake

Már nagyon régen volt nem Lidl recept, így most jöjjön egy. Már nagyon sokszor készítettem sajttortát, azaz cheese cake-et, szereti az egész család, de mindannyian megszavaztuk, hogy ez volt eddig a legfinomabb, amit ettünk. A krém egészen más állagú, sokkal krémesebb, nem annyira tömény, szóval nagyon finom. Ez a recept a Street Kitchen oldaláról való, Havas Dórától származik :)

Hozzávalók:
1 csésze aprított pisztácia
18 db zabpelyhes keksz (házi verzió receptje itt)
8 dkg olvasztott vaj
3 ek. barnacukor
50 dkg krémsajt
15 dkg cukor
3 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl


A kekszalaphoz mozsárban összetöröm a kekszet, hozzáadom a durvára aprított pisztácia felét, elkeverem az olvasztott vajjal és a cukorral, majd egy 20 cm-es tortaforma aljára és oldalára nyomkodom.
A krémsajtot robotgépben elkeverem a cukorral, a tojásokkal, majd a liszttel és a tejföllel már csak addig keverem, hogy homogén krémet kapjak. A kekszalapra öntöm, majd 170°-ra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütöm. Hagyom teljesen kihűlni, megszórom a maradék pisztáciával és szeletelés előtt legalább 2 órára, de jobb egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése