2016. szeptember 29., csütörtök

Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal 72/1.

Nem sűrűn csinálom én hétvégén a reggelit, ez általában férjem feladata szokott lenni, de azért vannak alkalmak amikor igyekszem meglepni, csak ilyenkor korábban kell felkelnem, mint ő, de azért sikerül. Ilyen reggelen készült el ez a joghurtos palacsinta is. Maga a palacsinta csak frissen az igazi, de nem volt annyira különleges, viszont a körtekompót annál inkább.

Hozzávalók:
4,5 dl natúr joghurt
1 tojás
1 ek. cukor
1 ek. méz
12 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
1 tk szódabikarbóna 1 tk. citromlében feloldva
fél dl olaj a sütéshez
körtekompóthoz:
1,5 dl víz
6 dkg méz
fél citrom leve
2 cm friss gyömbér
3 körte
tálaláshoz:
2 ek. méz
fél rúd vanília
4 dl joghurt 


A palacsintatésztához robotgéppel elkeverem a joghurtot, a tojást, a cukrot, a mézet, a lisztet, a sót, a citromhéjat és a szódabikarbónát. Egy serpenyőben kb. 2 ek. olajon elkezdem sütni púpos evőkanalanként a palacsintákat, melyekből kb. 8 cm-es korongok lesznek. Lefedem és kb. 3 percig sütöm, majd megfordítom és a másik felét is megsütöm, papírtörlőre szedem.
A kompóthoz összeforralom a vizet, a mézet, a citromlevet és a gyömbért, néhány percig főzöm, majd beledobom a kockázott körtét, és addig főzöm, míg a körte puha, de feszes marad.
A joghurtot elkeverem a mézzel és a vanília magjaival, majd ezt tálalom a palacsinta a körtekompót mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése