2016. szeptember 23., péntek

Kevert saláta cézár-dresszinggel és rántott csirkemell falatkákkal 70/2.

Íme a másik saláta recept, melyet Széll Tamás készített, a sokak által ismert cézár saláta. Bármilyen salátaféle felhasználható hozzá, amihez kedvünk van. Igazán finom volt, és ez is nyert nálunk.
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 37-29.

Hozzávalók:
2 tojássárgája
0,5 dl olaj
0,5 dl olívaolaj
1 ek. mustár
1 citrom leve
2-3 szardellafilé aprítva
fél gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors
1 bagett felszeletelve
80 g vaj
1 gerezd fokhagyma héjastul
20 dkg csirkemell
2 dl olaj
10 dkg liszt
2 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
1 fej jégsaláta összetépkedve
1 marék rukkola
1 marék madárbegysaláta
5-6 levél Lollo rosso saláta 
5 dkg parmezán sajt
1 csokor petrezselyem


A tojássárgájából és az olajokból hagyományos majonézt készítek, majd ízesítem mustárral, citromlével, szardellával, fokhagymával és sóval, borssal.
A bagettszeleteket vajban aranysárgára sütöm, és közben egy villára szúrt héjas fokhagyma gerezddel kevergetem. Kiszedem itatós papírra, majd megszórom aprított petrezselyemmel. 
A csirkemellet vékonyra szeletelem, sózom, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és forró olajban aranysárgára sütöm, rácson hagyom kihűlni. A salátákat összekeverem, hozzáadom a dresszinget, a csíkokra vágott csirkemellet. Parmezánnal megszórva, bagettszeletekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése