2016. szeptember 28., szerda

Sült paprikás, paradicsomos burgonyafőzelék 71/1.

Íme egy főzelék. Nagyon ritkán készítenek a sorozatban főzeléket és megmondom őszintén, nekem eddig nem is ízlettek annyira, és ez most se volt másképp. Nem volt rossz, elfogyott mind, de azért egy paradicsomos káposzta vagy egy paradicsomos húsgombóc nekem ennél jobban ízlik.

Hozzávalók:
1 csomag leveszöldség
2 ek. olaj
1 hagyma
2 gerezd aprított fokhagyma
1 kis doboz paradicsomkonzerv
fél kg paradicsom
2 piros kaliforniai paprika 
1 kg burgonya hámozva
1 kk. csípős paprikakrém
2 szárzeller
só, bors
petrezselyem
tetejére: sült koktélparadicsom 



A zöldségekből 1,5 liter vízzel 1 óra alatt levest főzök egy kevés sóval. Olajon megdinsztelem az aprított hagymát ás fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomkonzervet, a meghámozott és kimagozott paradicsomokat, majd felöntöm kb 3-4 dl alaplével és fedő alatt 20 percig főzöm. Hozzáadom a felcsíkozott sült paprikákat, majd pürésítem, sózom, borsozom és hozzáadom a felkockázott burgonyát, szárzellert és paprikakrémet, majd így együtt addig főzöm, míg a burgonya megpuhul.
A koktélparadicsomot 200°-os sütőben 20 perc alatt megsütöm és a főzelékkel tálalom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése