2016. június 5., vasárnap

Tripla hagymaleves sajtos krutonnal 59/1.

A levesek számomra nagyon fontosak, mindig örülök, amikor ilyen recepteket "kell" kipróbálnom. Már szerepelt itt a blogon hagymaleves korábban, ez is nagyon finom volt, de ennyit időt nem biztos, hogy megért, mint amennyit a hagyma párolásával kellett eltölteni, de azért egyszer érdemes mindenképpen kipróbálni.

Hozzávalók:
5 dkg vaj
50 dkg vöröshagyma vékonyra szelve
1 szál póréhagyma vékonyra szelve
4 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
1 kk. kakukkfű
1 ek. nádcukor
1,2 l alaplé
só, bors
1 alma meghámozva és felkockázva
bagett vagy rozskenyér
10 dkg reszelt sajt


A vajat felolvasztom, és amikor habzik már, hozzáadom a hagymákat és a kakukkfüvet, majd lassú tűzön aranyszínűre karamellizálom, ez akár 30 perc is lehet. A legvégén hozzáadom a nádcukrot, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom és beleteszem a felkockázott almát, majd még fél óráig főzöm alacsony hőfokon. A kenyereket megszórom sajttal és sütőben meggrillezem őket és a leves mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése