2016. június 20., hétfő

Deluxe rántott húsos szendvics

Egy újabb Street Kitchenről hozott recept következik, melyet barátainknak készítettem el vacsorára - hozzáteszem focinézéshez ez is tökéletes választás, de lassan annyi ételt mutatok a meccsekhez, hogy utána sportolni se árt ha elmentek ;)

Hozzávalók 4 szendvicshez:
kovászos uborka salátához:
3 kovászos uborka
2 ek. majonéz
friss kapor és snidling aprítva
1 csapott tk. porcukor
fél citrom leve
csirkecsíkokhoz:
1 púpozott ek. keményítő
3 púpozott ek. liszt
fél cs. sütőpor
só, bors
1 tojás
2,5 dl sör
35 dkg csirkemell
szendvicshez:
4 zsemle
8 dkg cheddar vagy más jól olvadó sajt
4-5 salátalevél 


Az uborkákat apró kockákra vágom, hozzáadom a majonézt, a zöldfűszereket, a porcukrot és a citromlevet, majd sózom, borsozom. Összeforgatom és tálalásig hűtőbe teszem.
A tojásból, a keményítőből, a lisztből és fél dl sörből elkezdem keverni a sörtésztát, ha ez már csomómentes, akkor adagolom hozzá a többi sört, amíg palacsinta tészta állagú nem lesz a massza. A csirkét felcsíkozom, sózom, borsozom, majd belemártom a sörtésztába és forró olajban ropogósra sütöm őket.
A zsemléket félbevágom, megszórom a sajttal és száraz, forró serpenyőben ráolvasztom, majd kiveszem, rápakolom a salátalevelet, a csirkecsíkokat, a kovászos uborka salátát, majd "lezárom" a zsemle tetejével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése