2016. június 12., vasárnap

Serpenyős kelkáposztás csirkemell 60/1.

Családom nem nagyon rajong a kelkáposztáért, de ugye minden receptet elkészítek, így ezt is kipróbálták, és ízlett nekik. Egyszerű és gyors, próbáljátok ki, csak zöldség és hús, de nagyon laktató, és a friss kelkáposztából szerintem még finomabb lehet.


Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
2 csirkemellfilé felkockázva (kb. 50 dkg)
só, bors
3 cm gyömbér frissen reszelve
2 gerezd fokhagyma szeletelve
1 kk. köménymag
3 dl tejszín
4 ek. olívaolaj
1 csokor petrezselyem finomra aprítva


Egy nagy serpenyőt felforrósítok, majd hozzáadom az olajat beledobom a gyalult káposztát és dobva-rázogatva pirítom, majd kiveszem és félre teszem. A serpenyőben megsütöm a felkockázott csirkemellet, amit előtte sóztam és borsoztam, sütés közben hozzáadom a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a köménymagot, felöntöm a tejszínnel és pár percig főzöm, amíg a tejszín kicsit besűrűsödik, majd visszakeverem hozzá a kelkáposztát és megszórom a petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése