2016. június 21., kedd

Sertéssült egyben krémes zellerpürével és sült kelbimbóval 64/1.

Nagyon ritkán sütök egyben húst, sőt nagyon ritkán használok sertéshúst az ételekhez, de ugye ez a sorozat azért is nagyon jó, mert nem feltétlen mindig extra, de annál ízletesebb ételeket is elkészítek :) Mikor a kétféle köretet megláttam, egyből attól féltem, hogy a családnak nem fog tetszeni, de mindenki megette, sőt, volt aki másnap is ezt ette ebédre :)


Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj csont nélkül, egyben
2 ek. pesto tartufo
15 dkg szeletelt bacon
só, bors
2 zellergumó
2 dl alaplé
2 dl tej
10 dkg mascarpone
1 kg kelbimbó (akár fél kg is elég lehet, attól függ, ki mennyire szereti)
0,5 dl olívaolaj
4 ek. balzsamecet (krémesebb állagú)


A sertéskarajt sózzuk, borsozzuk majd vékonyan megkenjük a pestóval és beborítjuk a baconszeletekkel és 190°-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöm, szeletelés előtt 10 percig pihentetem.
A zellert meghámozom, felkockázom, majd az alaplé és a tej keverékében teljesen puhára főzöm. Botmixerrel simára pürésítem, majd hozzáadom a mascarponét. A kelbimbókat félbe vágom, összeforgatom az olívaolajjal, sózom, borsozom és vágott felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, majd 200°-on 25 perc alatt pirosra sütöm (ez sütőtől függően lehet kevesebb). Tálalás előtt meglocsolom a balzsamecetkrémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése