Rántott hús hétköznap? Hát persze, simán lehet még az elfoglalt napokon is, olajszag nélkül, gyorsan, amennyiben pedig előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe a csirkemellet, akkor másnap már valóban nem kell sok előkészület, amíg pedig a sütőben elkészül a hús, addig el tudjuk készíteni a köretet is.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban, a 3 az 1-ben mini aprítóért pedig köszönet a Russell Hobbsnak.
Hozzávalók:
a csirkéhez:
5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
80 dkg csirkemell
5 dkg parmezán sajt
10 dkg corn flakes
6 dkg vaj
a fokhagymás majonézhez:
15 dkg majonéz
2 gerezd fokhagyma
1 ek. aprított snidling
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési hőfok: 200°
A tejet összekeverem az áttört fokhagymával, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet és 1 órára a pulton félre teszem. Egy késes aprítóban összeaprítom a corn flakest, hozzáadom a lereszelt parmezánt majd ebben megforgatom a csirkemelleket és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket. Mindegyik tetejére teszek egy-egy kis darab vajat, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 25 percig sütöm őket.
A mártogatóshoz összekeverem a majonézt az áttört fokhagymával és a snidlinggel, majd a csirkemell mellé kínálom. Köretként friss salátát vagy igény szerin rizst kínálok.
Tipp: A csirkemell még puhább lesz, ha egy egész éjszakát tud pihenni a fokhagymás tejben, de ez esetben ez a hűtőben történjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése