2021. június 2., szerda

Corn flakes bundás csirkemell

Rántott hús hétköznap? Hát persze, simán lehet még az elfoglalt napokon is, olajszag nélkül, gyorsan, amennyiben pedig előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe a csirkemellet, akkor másnap már valóban nem kell sok előkészület, amíg pedig a sütőben elkészül a hús, addig el tudjuk készíteni a köretet is.

A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban, a 3 az 1-ben mini aprítóért pedig köszönet a Russell Hobbsnak. 

 


Hozzávalók:

a csirkéhez:

5 dl tej

2 gerezd fokhagyma

80 dkg csirkemell

5 dkg parmezán sajt

10 dkg corn flakes

6 dkg vaj

a fokhagymás majonézhez:

15 dkg majonéz

2 gerezd fokhagyma

1 ek. aprított snidling

Elkészítési idő: 2 óra

Sütési hőfok: 200° 

 

A tejet összekeverem az áttört fokhagymával, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet és 1 órára a pulton félre teszem. Egy késes aprítóban összeaprítom a corn flakest, hozzáadom a lereszelt parmezánt majd ebben megforgatom a csirkemelleket és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket. Mindegyik tetejére teszek egy-egy kis darab vajat, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 25 percig sütöm őket.

A mártogatóshoz összekeverem a majonézt az áttört fokhagymával és a snidlinggel, majd a csirkemell mellé kínálom. Köretként friss salátát vagy igény szerin rizst kínálok.

Tipp: A csirkemell még puhább lesz, ha egy egész éjszakát tud pihenni a fokhagymás tejben, de ez esetben ez a hűtőben történjen.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése