Egy kertes házban mindig akad munka, hát még akkor ha van mellette három gyermekünk és egy kiskutyánk is, az erre való legszuperebb idő pedig a szombat délelőtt. Ennek következtében a szombat ebédre nem sok idő és energia jut, így alakult ez a tészta is. A szószt gyorsan elkészítettem reggeli után, majd irány a kert, ahonnan, amikor bejöttünk csak a tésztát kellett kifőzni, ami idő alatt meg is tudtam teríteni és megmelegítettem a szószt.
Villámebéd tipp elfoglalt Anyukáknak, és az egyszerű, de nagyszerű ételek kedvelőinek.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt
10 dkg kéksajt
20 dkg krémsajt
5 dl tejszín
só
fél kk. őrölt fehérbors
40 dkg szarvacska tészta
Elkészítési idő: 20 perc
Az apróra vágott hagymákat megdinsztelem, majd sorban jöhetnek hozzá a sajtok. Amikor már nagyjából megolvadtak, felöntöm a tejszínnel, fűszerezem és pár perc alatt összeforralom.
A tésztát lobogva forró vízben fogkeményre főzöm. Amikor kész, leszűröm és beleforgatom a sajtszószba, majd azonnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése