2020. április 1., szerda

Kevert almás sütemény villámgyorsan

#9
Már napok óta gondolkodtam rajta, hogy készítenék egy süteményt is így a nagy itthon ülésben, aztán szembejött velem Szotyicreations Bea kevert almás süteménye, és tudtam, hogy ezt szeretném elkészíteni. Már délután neki akartam állni, de aztán inkább a gyönyörű napsütésben a kertbe mentünk ki, így a süti váratott magára estig. Belengte a finom fűszeres-almás illat az egész házat, és így reggelre ez a finomság várta a gyerekeket az asztalon, akik evés előtt még a fotózásban is segítettek nekem. 

Hozzávalók:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
12 dkg cukor
1 tojás
1 dl habtejszín
15 dkg liszt
1,5 tk. sütőpor
csipetnyi só
fél tk. fahéj
1 citrom reszelt héja (lehetőleg bio)
2 ek. vaníliaaroma (ez elhagyható, de én a helyetekben nem hagynám ki)
2 nagy alma

Elkészítési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 190°

A sütőt előmelegítem, összeszitálom a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd ezt félre teszem. Felverem habosra a puha vajat a cukorral, hozzáadom a citromhéjat, majd beleütöm a tojást, és beleöntöm a tejszínt (és itt jöhet a vanília is). Belekeverem a száraz összetevőket, de már csak annyi ideig keverem, míg teljesen homogén masszát kapok. Egy kivajazott piteformába öntöm a tésztát, majd meghámozom és vékonyra szeletelem az almát, amivel kirakom a sütemény tetejét körben, majd 30 perc alatt aranybarnára sütöm, de mielőtt kiveszem azért tűpróbával érdemes ellenőrizni a közepét.

Tipp: Szerintem körtével is nagyon jól passzolna ez a fűszeres tészta,legközelebb azzal fogom sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése