2020. április 6., hétfő

Grízgombóc, bármilyen levesbe, de legjobb a húslevesbe

#11
Olyan szerencsém van, hogy mindkét Nagymamám mennyeien főz, illetve egyikük főzött, és ezek közül nagyon sok titkot nekem is átadtak, de sajnos van olyan, amivel mindig csak vártam és vártam, és aztán már késő volt megkérdezni, ilyen a daragaluska titka is. A napokban viszont Mautner Zsófi oldalán láttam egy nagyon szép grízgaluskát, ami már a kép láttán is azt sugallta, hogy ez olyan finom és lágy lehet, mint amilyet Nagymamám csinált mindig a vasárnapi húslevesbe. 
Mivel a gyerekek szinte minden nap kérik a levest, ezért igyekszem ezt változatossá tenni számukra, így ki is próbáltam, és az elmúlt két hétvégén is ezt készítettem levesbetétként, első alkalommal egy sima erőlevesbe, most hétvégén húslevesbe, de ha kisebb méretben készül, akkor egy zöldséglevesbe vagy egy ragulevesbe is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
10 óriási, de tényleg hatalmas grízgaluskához
2 tojás
grammra ugyanannyi búzadara, mint a 2 tojás súlya, ez esetemben 100 gramm volt
csipetnyi só

Elkészítési idő: 40 perc


A recept roppant egyszerű: a tojásokat enyhén felverem, belekeverem a búzadarát és pici sót, majd 20 percre a hűtőbe teszem pihenni. Felforralom az enyhén sós vizet, amibe én kevertem egy pici szárított zöldségkeveréket is, majd egy evőkanállal ebbe szaggatom a galuskákat és gyöngyözve forralva 15 percig főzöm őket, majd szűrőkanállal átszedem a levesbe és már tálalom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése