2015. július 31., péntek

Hamis pekingi kacsa 25/2.

Ehhez lehet egyben is sütni egy egész kacsát, de én négy embernek két mellből készítettem és bőven elegendő volt, vagy lehet akár combból is. A párosból ez lett a nyertes, olyan mint egy tortilla vagy egy gyros, csak extrább. 
Az állás így jelenleg Mautner Zsófi javára 15-12.

Hozzávalók:
2 kacsamell vagy egy egész kacsa
só, bors
a palacsintákhoz:
2 tojás
4 dl tej
20 dkg liszt
csipet só
1 dl szóda
1 dl olaj
2 csokor snidling 
a szószhoz és a töltelékhez:
2 dl szójaszósz
2 dl méz
1 kk. szegfűszeg
1 kk. fahéj
2 cm friss gyömbér
1 fej saláta
1 kígyóuborka
1 csokor újhagyma 


A kacsamellet alaposan sózom és borsozom, majd 150°-on kb. 1 óra alatt megsütöm, amíg szép piros nem lesz a bőre. Közben elkészítem a palacsintát, melynek a tésztájába snidlinget keverek, 12 darabot sütök. 
Egy lábosban a mézet, a szójaszószt és a fűszereket és a felkarikázott gyömbért (ezt a végén kiveszem) összemelegítem. Amikor megsült a kacsa, megkenem a "páccal", és még 5 percig sütöm, amíg ez fényesen rápirul. Langyosra hűtöm, feldarabolom.
A palacsintát megkenem a szójaszószos mázzal és beleteszem a vékonyra szeletelt salátát, a gyufaszál méretűre vágott uborkát és újhagymát, valamint a kacsahúst és félbehajtom, vagy feltekerem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése