2015. július 21., kedd

Mézes sörös sült tarja káposztás pirított burgonyával és almával 22/2.

A korábbiakban már bemutatott tarjának ez volt a párja Széll Tamástól. Nálunk nem ő nyert, finom volt de a másik sokkal szaftosabb volt, jobban ízlett. Ennél a fő problémám az volt, hogy a köret éppen elég volt négy embernek, minimum másfél adagot készítenék belőle legközelebb, de barátainknak és nekünk is ízlett. A marinált káposztát viszont külön, salátaként bármikor megcsinálnám, az nagyon finom és ízletes volt.

Az állás jelenleg Mautner Zsófi javára: 13-12.

Hozzávalók:
50 dkg tarja
2 ek. méz
1 ek. mustár
fél kk. paradicsompüré
1 dl sör
1 gerezd fokhagyma
5 ek. olívaolaj
só, bors
káposztás burgonyához:
fél fej káposzta
30 dkg burgonya
5 ek. almaecet
fél ek. cukor
1 kk. egész köménymag
6 dkg kacsazsír
só, bors
marinált káposztához:
fél fej káposzta
1 zöldalma
2 ek. almaecet
3 ek. olívaolaj
cukor, só




Először elkészítem a pácot: összekeverem a mézet, a mustárt, a sört, a paradicsompürét, az olajat, a reszelt fokhagymát, majd borssal fűszerezem. A hússzeleteket nem klopfolom és nem sózom, csak megforgatom a pácban, légmentesen lefóliázom és egy éjszakára a hűtőbe teszem, majd sütés előtt egy órát szobahőmérsékleten pihentetem.
A káposztát csíkokra vágom, majd kevés zsiradékon megpirítom és sózom. Közben a burgonyát felszeletelem és papírtörlőn leitatom róla a nedvességet. Ha a káposzta összeesett, hozzáadom a burgonyát és tovább pirítom, borsozom, sózom, durvára vágott köménymaggal és csipetnyi cukorral ízesítem. Lassan kell pirítani, ez akár 40-50 percet is igényel, de megéri :) A végén még igény szerint sózom, és almaecettel savanyítom.
A káposzta másik felét szintén felcsíkozom, sózom, pár perc után kifacsarom, majd hozzáadom a frissen felcsíkozott almát, sózom, megszórom cukorral és almaecettel ízesítem, majd pár csepp olajat is adok hozzá és összeforgatom.
A tarjaszeleteket megsütöm forró serpenyőben, közben sózom, a káposztás burgonyát a tányérra szedem, ráhelyezem a tarját, majd ráhalmozom a káposztasalátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése