2015. július 23., csütörtök

Pulykagyros tejfölös tzatzikivel 24/2.

Íme a másik pulykacombos recept, mely a versenyben nyert. Így az állás jelenleg Mautner Zsófi javára 14-12.

Hozzávalók:
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek. szárított oregánó
1 tk. szárított kakukkfű
50 dkg kockázott pulykacomb filé
1 vöröshagyma
só, bors
tzatzikihez:
1 kígyóuborka
125 gramm krémfehér sajt
2,5 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor 
tálaláshoz:
jégsaláta
2 koktélparadicsom
1 lilahagyma
só, bors


Az olívaolajat összeturmixolom a fokhagymával, majd elkeverem a fűszerekkel. A húst sózom és borsozom, majd összeforgatom a fűszeres olajjal és 15 percig pácolom. Közben az uborkát meghámozom, kimagozom és lereszelem, majd kinyomkodom a levét. Hozzáadom a krémsajtot, a tejfölt, a reszelt fokhagymát, és a finomra aprított zöldfűszereket.
A húst forró serpenyőben megsütöm, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, és együtt pirítom még. A jégsalátát felcsíkozom, hozzáadom a felcsíkozott lilahagymát, sózom, borsozom, ráhalmozom a pulykagyrost, majd a tzatzikit és díszítem a paradicsommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése