2015. július 20., hétfő

Túrószuflé forró málna öntettel 23/2.

És még egy desszert, hiszen a desszertnek desszert a párja. A "mautnerkontraszéll" sorozat elején nagyon hiányoltam, hogy csak főételek készülnek, semmi leves vagy desszert, míg aztán jöttek a desszertek, viszont férjem megjegyezte, és teljesen jogos szerintem is az észrevétel, hogy amikor desszert van, akkor az általában túrós desszert. Nagyon szeretjük a túrót, de jó lenne valami változatosság... ki tudja, hátha olvassa tőlük ezt valaki, és meghallgatják :)

A verseny része úgy halad tovább a saját zsűrizésünkben, hogy ez a szuflé nyert, bár sajnos nem lett tökéletes, mert még ettük a főételt, amikor ez készen lett, így mire az evéshez jutottunk, kicsit összeesett, de így is nagyon finom volt. 
Az állás jelenleg döntetlen 12-12.

Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg porcukor
10 dkg túró - krémes állagú, dobozos
fél rúd vanília
2 dkg keményítő
fél lime
2-3 dkg vaj
az öntethez:
45 dkg fagyasztott málna
fél citrom 
7,5 dkg porcukor



A málnát felengedem és egy lábosban kevés vízzel felforralom, majd hozzáadom a citrom levét és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítem és egy szűrőn átpasszírozom.
A szufléhoz a tojásokat szétválasztom, a sárgákat habverővel elkeverem a túróval, a vanília magjával, a lime reszelt héjával és a porcukor felével (4 dkg-al) és hozzáadom a keményítőt. A fehérjékhez egy csipet sóval habbá verem, és hozzáadagolom a porcukor másik felét, majd óvatosan összeforgatom a túrós masszával és négy vagy hat kivajazott porcukorral megszórt formába szétosztom a krémet, kb. az edények 2/3-adáig töltöm a masszát. Vízzel töltött tepsibe állítom és 180°-on 18-20 percig sütöm, majd még melegen a forró málnaöntettel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése