2015. augusztus 6., csütörtök

Pikáns pulyka satay dinnyesalátával és fetasajtkrémmel 38/1.

A számozást nem rontottam el, csak úgy döntöttem változtatok a publikálás sorrendján. Mivel nagyon nagy az elmaradásom a kihívásban, viszont a blog célja, hogy ötletet adjak a receptjeimmel a mindennapi asztal finomabbá tételéhez, így úgy döntöttem, hogy előre veszem azokat a recepteket, melyekhez most van friss alapanyag a piacon, vagy a boltokban, a többit pedig majd bepótolom, ígérem :)
Szóval ez a fogás a dinnyesaláta miatt szezonális, készítsétek el, egyszerűen fantasztikusan finom. Azt gondoltam, hogy kevés lesz ennyi hús, de nem, higgyétek el, elegendő, mindenki jól lakott nálunk.

Hozzávalók:
50 dkg pulyka darált hús
10 dkg tejföl
7 dkg+13 dkg feta sajt
2 gerezd fokhagyma
1 ek. frissen reszelt gyömbér
cayenne bors
őrölt kömény
1 lime leve és héja
1 ek. worcester szósz
2 szál újhagyma
10 dkg görögdinnye
20 dkg sárgadinnye
1 fej lilahagyma
1 paradicsom
fél piros kaliforniai paprika
20 szem fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom
3 dkg sós mandula
só, bors
olívaolaj, balzsamecet


A húst sózom, borsozom, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a gyömbért, a lime levét és héját, a cayenne borsot, őrölt köményt, a felkarikázott újhagyma zöldjét, valamint a worcester szószt. Összedolgozom, majd a kezemmel gombócot formázok belőle, beleszúrok egy félbe vágott hurkapálcát és forró serpenyőben pár perc alatt körbesütöm, de a sütőben már csak frissen sütöm meg 190°-on 8-10 perc alatt.
A dinnyéket megtisztítom és felkockázom, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymát, a félbe vágott olajbogyót, a felkockázott héj nélküli paradicsomot, a paprikát, és a kézzel összemorzsolt fetát. Enyhén sózom, borsozom, kevés balzsamecetet és olívaolajat adok hozzá, majd hűtőben minimum fél órát pihentetem, hogy összeérjen, frissen megszórom darabolt, sós mandulával.
A fetasajtot összemorzsolom, sózom, borsozom, majd a tejföllel és egy kevés olívaolajjal kikeverem, hogy kellően sima és krémes legyen, frissen vágott bazsalikommal ízesítem és tálalásig hűtőbe teszem, majd frissen borsozom, megszórom frissen vágott bazsalikommal, és a pulyka satay mellé kínálom a dinnyesalátával együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése