2015. augusztus 16., vasárnap

Mozzarellával és cukkinivel sült csirkemell feketeerdei sonkával és rukkolával 27/1.

Finom, rakott, egytálétel... legyen elég ennyi :)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
2 db salátacukkini
4-5 paradicsom
3 golyó mozzarella
2 gerezd fokhagyma
10 bazsalikomlevél
2-3 ek. kesudió
1 dl olívaolaj
fejenként 2 szelet bagett 
fél citrom facsart leve
1-2 marék rukkola
50 g feketeerdei sonka
só, bors


A csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágom, sózom és borsozom, majd kicsit állni hagyom. A paradicsomot lehéjazom és ezt is 1 cm-es szeletekre vágom, akárcsak a cukkinit és a mozzarellát. Egy serpenyőben megpirítom a csirkemelleket és a cukkiniket, de nem kell teljesen átsütni őket, mert még be fogom tenni a sütőbe is.
Egy mozsárban összezúzom a fokhagymát, a magvakat és a bazsalikomot, sózom, borsozom és egy kevés olívaolajat öntök bele. Ezzel kikenek egy hőálló tálat, majd körkörösen elhelyezem benne, félig egymást fedve a csirke, cukkini, paradicsom és mozzarella szeleteket. A tetejére teszem a maradék pestót, megcsorgatom olívaolajjal, sózom, borsozom és 200°-os sütőben 15-20 percig sütöm. Közben kevés olívaolajon megpirítom a bagetteket. 
A sült rakottas tetejére halmozom a citromlével és olívaolajjal elkevert rukkolát, a feketeerdei sonkát, valamint a bagett szeleteket és azonnal fogyasztom, hogy még nyúljon rajta a sajt :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése