A páros másik étele nálunk vasárnapi ebéd volt. Finom volt, kiadós, mindenkinek ízlett, de a nyertes nem ez a recept lett, hanem az előző.
Így tehát az állás jelenleg újra döntetlen: 15-15.
Hozzávalók:
saltimboccához:
50 dkg csirkemellfilé
só, bors
1üveg zöld pesto - LIDL-ben kapható
15 dkg feketeerdei sonka
0,5 dl olívaolaj
2 ek. vaj
burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
15 dkg vaj
2 dl langyos tej
5 dkg parmeán sajt
5 dkg rukkola
só
A püréhez meghámozom a burgonyát, felkockázom és puhára főzöm. Burgonyanyomóval áttöröm, majd hozzáadom a vajat, a tejet és a reszelt parmezánt, illetve a finomra aprított rukkolát és jól összekeverem.
A csirke saltimboccához vékony szeletekre vágom a húst , sózom és borsozom, majd az egyik oldalát megkenem pestóval, ráfeketek egy szelet sonkát és hozzátűzöm a csirkéhez fogpiszkálóval. Forró serpenyőben először a sonkás oldalt lefelé téve olívaolaj és vaj keverékén megsütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm. Azonnal, a burgonyapürével tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése