2015. augusztus 6., csütörtök

Provence-i töltött zöldségek kapormártással 38/2.

Íme a páros másik receptje, azonban történt egy hatalmas hiba, eltűnt a fotóm, amit erről az ételről készítettem, így most a Lidl honlapjáról szedtem a képet. Finom volt ez az étel is, de a kapormártás nekem nagyon tömény volt, sok volt benne a keményítő. 
Így az eheti nyertes Széll Tamás volt, de az állás jelenleg még Mautner Zsófi javára 15-13.

Hozzávalók 4 főre:
1 cukkini
1 padlizsán
8 paradicsom 
50 dkg pulyka darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek. olívaolaj
1 tojás
1 ek. provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, oregánó, majoranna)
5 dkg fekete olajbogyó
só, bors
kapormártás:
3 csokor kapor
2 dl alaplé (a zöldségek belsejéből főzve)
só, bors
3 dl tejföl
2 ek. keményítő
1 tk. fehérborecet
1 csipet cukor 

Provence-i töltött zöldségek kapormártással
Kép forrása: http://www.lidlkonyha.hu/Mautner-vilaga
 
A sütőt előmelegítem 190°-ra. A töltelékhez összekeverem a darált húst a finomra aprított hagymával, fokhagymával és 1 ek. olívaolajjal, majd hozzáadom a tojást, a fűszereket és a finomra aprított olajbogyót, majd sózom és borsozom.
A zöldségek közül a cukkinit és a padlizsánt felkarikázom, közepüket kanállal kivájom, ebből főzöm meg a mártáshoz szükséges alaplevet. A paradicsomoknak levágom a tetejét, és kikanalazom a belsejét. A zöldségeket megtöltöm a töltelékkel, meglocsolom olívaolajjal és 40-45 perc alatt készre sütöm.
A kapormártáshoz felforralom az alaplevet, sózom, borsozom és beleteszek egy egész csokor kaprot, majd 15 percig gyöngyözve forralom. A tejfölt csomómentesre keverem a keményítővel és néhány kanál forró alaplével, majd behabarom vele a mártást, és addig keverem, amíg besűrűsödik. A kaprot eltávolítom, hozzáadom a másik két csokrot, de ezt már aprítva, majd kevés ecettel és csokorral ízesítem és a forró zöldségek mellé tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése