2015. augusztus 7., péntek

Levendulás sárgabarack lekvár

Rég volt már saját, azaz nem "mautnerkontraszéll" recept, de ígértem, hogy idén is lesz lekvár, és mielőtt kifutnánk a szezonból, megosztom veletek. Tavaly Édesanyám már kipróbálta ezt a receptet a már sokszor emlegetett szuper könyvemből, így idén én is vállalkoztam rá, és nem bántuk meg. Még férjem is, aki nem szereti az ilyen variálásokat, azt mondta, hogy ez neki is ízlik, mert csak pont annyira levendulás, ami még kellemes. Próbáljátok ki :)

Hozzávalók kb. 4 2,5 dl-es üveghez:
90 dkg érett sárgabarack (mag nélkül mérve)
3 szál szárított levendulavirág
10 dkg méz
40 dkg cukor
1 cs. Dr. Oetker 3:1 dzsemfix


A sárgabarackot megmosom, kimagozom és felkockázom, majd egy lábosba teszem. Rászórom a cukrot és a dzsemfixet, a mézet és a megmosott, felaprított levendulavirágot, majd felforralom. Forrástól számított 5 percig zubogva forrni hagyom, majd botmixerrel pürésítem és leszedem róla a habot. Üvegekbe töltöm, melyeket jól lezárok, majd 5 percre fejre állítom és utána száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése