2014. november 17., hétfő

Serpenyős karaj chilis sütőtökfőzelékkel és buggyantott tojással 4/1.

Még tartozom egy kacsás recepttel, tudom, de most előbb jött a karaj :) Karaj sem sűrűn fordult még eddig a konyhámban, de már rájöttem, hogy ez a magam számára meghatározott kihívás nagyon sok mindenre jó. Egyrészt tuti, hogy mindent elkészítek, mert így nem lehet kifogás, hogy ezt vagy azt ezért vagy azért nem akarom, mert itt most muszáj, másrészt így olyan új ízekkel ismerkedünk meg, amit magamtól lehet, hogy nem vállaltam volna be.

Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet csontozott karaj
0,25 dl szójaszósz
1 ek. barna nádcukor
fél fej vöröshagyma felkarikázva
1 ek. olaj a sütéshez
1/2 sütőtök
2 db burgonya
3 dl alaplé
kevés őrölt chilipaprika
1 cm gyömbér
fél narancs leve
2 db tojás
friss petrezselyem


A szójaszószt elkeverem a barna cukorral és a felkarikázott hagymával, majd egy uzsonnástasakba teszem a karajokkal együtt és fél óráig a hűtőben hagyom pácolódni. Mikor kiveszem, serpenyőben egy kevés olajon mindkét oldalát megpirítom, majd 150°-os sütőben 20 perc alatt készre sütöm. 
A főzelékhez egy lábosba teszem az apró kockákra vágott burgonyát, felöntöm az alaplével és puhára főzöm. amikor már majdnem kész, hozzáadom a sütőtököt, belefacsarom a fél narancs levét, belereszelem a gyömbért, valamint kevés chilipaprikát szórok rá, sózom, borsozom és készre főzöm. A zöldségek egyharmadát kiveszem és botmixerrel pürésítem, majd visszakeverem a zöldségekhez, ezzel sűrítem. 
A buggyantott tojáshoz vizet forralok, és amikor forr lejjebb veszem, majd egy kis tálkából óvatosan beleengedem a tojásokat és 3 percig főzöm. Egy tányérba szedem a főzeléket, ráhelyezem a karajt, szűrőkanállal mellé szedem a tojást és megszórom frissen aprított petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése