2014. november 15., szombat

Répatorta

Amikor elköszöntem kollégáimtól egy búcsúvacsora keretein belül szülésem előtt, egy nagyon kedves ajándékkal leptek meg. Mivel mindannyian tudják, hogy nagyon szeretek főzni, mindegyikük megosztotta velem egy-egy kedvenc receptjét, hogy az itthonlét alatt elkészítsem őket. Most az egyik kedves kolléganőm által írt répatortát készítettem el. Jó tanácsként odaírta, hogy csak akkor áruljam el vendégeimnek, hogy mit esznek, amikor már megették a felét. Így is tettem, és mindannyian kellemesen csalódtak, hogy egy zöldségből készült sütemény lehet ilyen finom :)

Hozzávalók egy 20 cm-es tortához:
a tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
26 dkg liszt
kb. közepes méretű répa
1 dl olaj
2 kk. szódabikarbóna
2 kk. sütőpor
2 kk. fahéj
2 kk. vanília cukor
a krémhez:
125 g natúr sajtkrém
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor


A tojásokat  habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A répát kis lyukú sajtreszelőn lereszelem, majd jól kicsavarom. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral és a fahéjjal, majd az olajjal váltakozva a tojásos keverékhez adom. Utoljára beleforgatom a kicsavart répát is. Kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a tésztát és 180°-os sütőben 30-40 percig sütöm.
A krém hozzávalóit robotgéppel összekeverem, először a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a sajtkrémmel és amikor a torta langyosra hűlt, rákenem a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése