Hétvégén
nagyon kedves barátainkat láttuk vendégül. Velük mindig nagyon jól érezzük
magunkat, nagyon sokat nevetünk, szóval egyszerűen jó velük. Az ebéd
sajtkrémleves volt, valamint a Mautner Zsófi féle joghurtos pulykanyárs őszi sopszka salátával. Hogy mi az a sopszka saláta? Ez egy bolgár saláta, amikor sokféle nyers zöldséget megszórnak egy kis juhsajttal, vagy túróval. Na ez a recept ennek a téli/őszi verziója, hiszen a zöldségeket megsütöm hozzá. Az eredeti recept hozzávalóinak
mennyiségét néhol módosítottam, szerintünk így lett szuper.
Hozzávalók 4
főre:
1 kg
pulykamellfilé
3 dl natúr
joghurt
2 gerezd
fokhagyma
negyed
citrom reszelt héja
só, bors,
cayanne bors, fahéj
3 piros
kaliforniai paprika
2 étkezési
paprika
2
édesburgonya
5 közepes
méretű lilahagyma
1 dl
olívaolaj
só, bors
25 dkg túró
1 csokor
petrezselyem
A
zöldségeket megtisztítom és felkockázom őket, nagyjából egyforma darabokra,
majd beleszórom őket egy uzsonnás zacskóba, ráöntök 1 dl olívaolajat, sózom,
borsozom, majd jól összerázom és egy kicsit félreteszem.
A joghurtot
elkeverem a citromhéjjal, a fűszerekkel (só, bors, cayanne bors, fahéj) és az
áttört fokhagymával, majd beleforgatom a hosszú csíkokra vágott pulykamellet és
15 percig pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.
A sütőt
előmelegítem 200°-ra és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a zöldségeket,
majd 20 percig sütöm őket úgy, hogy az utolsó 5 percben grill fokozatra
kapcsolok. Ha kész, tálra szedem, és amikor langyosra hűlt, rámorzsolom a túrót
és megszórom friss petrezselyemmel.
A
pulykamelleket harmonikaszerűen nyársra húzom és egy négyzet alakú serpenyőben
kevés olajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütöm, amíg szépen megpirulnak, majd a túrós zöldségekkel tálalom.
Ezen a héten Tamás nyert, így jelenleg ő vezet 3-2-re.
Finom volt, jó volt... Ennyi...
VálaszTörlésÖrülök :)
VálaszTörlés