2013. április 24., szerda

Grillezett camambert fokhagymával, mozzarellás paradicsom friss bazsalikommal

Ma van férjem névnapja, így szerettem volna ismét egy egyszerű, könnyű, nem hizlaló - mert ugye jön a nyár, így oda kell figyelni ;) -, de mégis extrább vacsorát készíteni. Kolléganőm ajánlotta ezt, ami megvolt mindennel együtt 15 perc alatt. Mennyei volt, ahogyan a sajtot felvágtam és kifolyt belőle a meleg, olvadt camambert, melyet a pirítósra rákenhettem. De ez még önmagában azért nem állta volna meg a helyét, viszont hétvégén szépítgettük teraszunkat is, így végre a falra felkerültek a fűszernövények cserepei is, ahonnan ma friss bazsalikomot tudtam szedni a salátába.

Hozzávalók 2 főre
2 kör alakú camambert sajt
14 kis gerezd fokhagyma
3 szelet pirítós kenyér
koktélparadicsom
1 csomag mozzarella
friss bazsalikom levelek (kb. 8-10 levél)


A fokhagymát megpucolom és hetet-hetet beleszúrok a sajtkorongba, majd beteszem 15 percre sülni a sütőbe 180°-ra.

Felaprítom a paradicsomot és a mozzarellát, valamint a friss bazsalikomot (persze szárított is jó, de frissel az igazi), összekeverem és meglocsolom olívaolajjal.
Tányérra szedve, meleg pirítóssal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése