2013. április 7., vasárnap

Bejgli

Már többször készítettem bejglit Nagyikámmal, de az első húsvétunkkor ezt egyedül szerettem volna elkészíteni... mondhatom, nagy sikere lett:)

Bejgli - 4 rúdhoz
60 dkg liszt
1 kis tejföl
1 csipet só
kis cukor
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 dl langyos tej
1 kocka ráma
10 dkg vaj
1 tojássárgája a kenéshez

A hozzávalókat összegyúrom és 4 részre osztom. Amíg az egyik részt nyújtom, a többit a hűtőbe teszem. 
Vékonyra nyújtom a tésztát, majd megkenem a töltelékkel, szorosan feltekerem és tepsibe helyezem.


Töltelék - 4 rúdhoz:
50 dkg mák vagy dió (ha 2-2 rudat csinálunk minden értelemszerűen feleződik)
35 dkg cukor
2 vaníliás cukor
8 dkg gríz
5 dl tej
10 dkg mazsola
2 ek. sárgabarack lekvár

A tejet felteszem forrni, bele a grízm a cukor és a vaníliás cukor, majd a mák vagy a dió. 1-2 percig főzöm, és addig keverem, amíg elválik a lábos aljától. A tölteléket teljesen kihűtöm, amikor már hideg belekeverem a lekvárt és a mazsolát. A rudakat megkenem tojássárgájával, majd 250°-on 20-25 percig sütöm őket.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt, nekem sajnos az egyik kedvencem ! Büszke vagyok Rád szokás szerint!!!!! Anyucid

    VálaszTörlés