2013. április 7., vasárnap

Sajtos sárgaborsó leves

Hétvégén itthon ettünk, kettesben, így vasárnapi ebédet kellett produkálnom:) A menü első fogása sajtos sárgaborsóleves volt.

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sárgaborsó
2,5 dl tejszín
1 erőleveskocka
20 dkg sajt
1 gerezd fokhagyma
bors

A sárgaborsót előző este beáztatom. A leveskockát 1,5 liter vízzel felteszem melegedni, és amikor már langyos, hozzáadom a fokhagymát, és a borsót. 

Lassú tűzön puhára főzöm (kb. 15-20 perc), ha kész áttöröm, és folytonos keverés mellett hozzáadom a tejszínt, valamint a felkockázott sajtot. Amikor a sajt elolvadt, sózom, borsozom, majd pirított kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése