Hétvégén itthon ettünk, kettesben, így vasárnapi ebédet kellett produkálnom:) A menü első fogása sajtos sárgaborsóleves volt.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sárgaborsó
2,5 dl tejszín
1 erőleveskocka
20 dkg sajt
1 gerezd fokhagyma
só
bors
A sárgaborsót előző este beáztatom. A leveskockát 1,5 liter vízzel felteszem melegedni, és amikor már langyos, hozzáadom a fokhagymát, és a borsót.
Lassú tűzön puhára főzöm (kb. 15-20 perc), ha kész áttöröm, és folytonos keverés mellett hozzáadom a tejszínt, valamint a felkockázott sajtot. Amikor a sajt elolvadt, sózom, borsozom, majd pirított kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése