2021. február 11., csütörtök

Sonkás-sajtos piknikszendvics

Következzen egy újabb uzsisdoboz tipp. A leveles tészta mellett legutóbb kipróbáltam a friss pizzatésztát is, de nem pizza formájában, hanem egy újabb olyan ételt szerettem volna alkotni belőle, melyet akár fagyasztani is tudunk, és csak este előkapni a fagyasztóból, amit a gyermek reggel már vihet is magával, de ez is lehet remek pikk-pakk vacsora ötlet is.

A recept megjelent a februári Kifőztük gasztromagazinban is.




Hozzávalók 4 személyre:

1 tekercs félkész pizzatészta

125 gramm natúr sajtkrém

½ evőkanál szárított petrezselyem

1 gerezd áttört fokhagyma

só, bors

8 szelet gépsonka

5 dkg ementáli vagy füstölt sajt

a tetejére:

1 tojás

egész mák

szezámmag

 

Elkészítem a fűszeres krémet, amihez egy tálban összekeverem a sajtkrémet, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sózom és borsozom. Kitekerem a pizzatésztát, amit megkenek a krémmel. Ráfektetem a sonkaszeleteket, hogy kissé fedjék egymást, megszórom az előzőleg lereszelt sajttal és szorosan feltekerem.

A tetejét megkenem az enyhén felvert, sóval ízesített tojással és ízlés szerint különféle magokkal megszórom, majd előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése