2020. június 5., péntek

Krémes spenótfőzelék

#33
Mi még azért tartjuk a karantént, így jól jönnek a villámgyors ebédek, amiket a gyerekek is szeretnek. Alig várom, hogy a saját kis veteményesünkből szedhessem le ebédhez a bébispenótot, de erre még picit várni kell, bár a mai borongós, esős idő biztosan jót fog neki tenni. Boltban mindig a fagyasztott darabos spenótot választom, ezt mindannyian jobban kedveljük mint a pürét, a feltétet pedig variáljuk: a favorit a bundás kenyér, de jöhet a tükörtojás, a főtt tojás, vagy akár a töltött tojás is mellé. Ezzel az adaggal régen még két napig is ebédet tudtam varázsolni a családi asztalra, de hiába, ahogy a gyerkőcök nőnek, a pocakjuk is többet be tud fogadni, így ma ez már csak egy ebédre elég nekünk, talán egy pici gyerek adag marad másnapra.

Hozzávalók:
3 ek. olaj
2 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
2 csomag fagyasztott darabolt spenót (450 grammos csomag)
5 dl főzőtejszín
2 dl tej
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítési idő: 20 perc
 

A felhevített olajon megpirítom a lisztet (rántást készítek), majd egy picit az áttört fokhagymát is, amíg már érezzük az illatát. Ekkor jöhet hozzá a lecsepegtetett spenót, amit felöntök a tejszínnel és a tejjel. Én nem szeretem tejbe áztatott zsemlével sűríteni, de egy kevés zsemlemorzsát mindig teszek bele, ezt ilyenkor adom hozzá, fűszerezem sóval és borssal, egyet forralok rajta és már kész is. Mi most főtt tojással ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése