2018. február 2., péntek

Padlizsános indiai csirke bulgurral

Régen volt már 160 grammos diétába illeszthető recept, de múlt héten olyan vendégeink voltak, akiknek fontos az ilyen étkezés, így mostanában újra előveszek majd pár ilyen diétás receptet, hogy nekik is tudjak ötletet adni, remélem hasznos lesz. Amint azt már egy korábbi 160 grammos diétába illeszthető receptnél írtam, ezek 2 főre szólnak, de szerintem bőven elég 3-4 embernek is.

Hozzávalók:
25 dkg padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. curry fűszerkeverék
1 tk. őrölt kömény
25 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
25 dkg paradicsom
1 csokor petrezselyem
10 dkg bulgur

Elkészítési idő: 30-45 perc
Szénhidráttartalom: 40,7 gramm/adag 
 

A padlizsánt egészben megsütöm a sütőben nagyjából 30-40 perc alatt, amíg a héja szinte fekete és megpuhul. Hagyom, amíg kihűl, ekkor lefejtem róla a héját, és ha késsel alaposan felaprítom, vagy pürésítem botmixerrel

Tipp: Ebben az állapotban a padlizsán le is fagyasztható és bármikor készíthető belőle padlizsánkrém egy kevés aprított hagymával, fokhagymával és majonézzel, így érdemesebb nagyobb adagban sütni padlizsánt, ha már neki kezdünk.

Az aprított vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a fűszereket, majd a csirkemellet. Hozzáadom a zúzott fokhagymát is és a feldarabolt paradicsomot, majd sózom és addig párolom, míg a paradicsom kicsit összeesik. Ekkor hozzáadom a padlizsánpürét, lefedem és 15 percig összefőzöm, majd belekeverem az aprított petrezselymet.
A bulgurt a csomagoláson írtak szerint elkészítem, elegendő ha kétszeres mennyiségű vízzel leforrázom, sózom és állni hagyom, míg magába szívja a vizet, majd a raguval tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése