2018. február 22., csütörtök

Omlós sertéstarja petrezselymes burgonyapürével

Egy igazán laktató, férfias fogás következik, ami a Lidl recepttárából való. Nem nagy ördöngösség elkészíteni sem, de tényleg kimondottan finom, viszont nekem utána már vacsora se kellett :)

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
1 ek. liszt
2 ek. olívaolaj
30 g vaj
2 vöröshagyma finomra aprítva
2 sárgarépa apróra felkockázva
2 szárzeller apróra felkockázva
fél zellergumó apróra felkockázva
3 tk. sűrített paradicsom
2 dl száraz fehérbor
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kakukkfű
2 babérlevél
1 burgonyából burgonyapüré (tejjel és vajjal elkészítve)
fél csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítési idő: 1,5 óra


A hússzeleteket sózom, majd kevés lisztben megforgatom, amit utána lerázok róla, hogy tényleg csak egy nagyon vékony réteg maradjon rajta. Forró serpenyőben olívaolajon kérgesítek minden szeletet. Kiteszem őket egy tálra és fólia alatt melegen tartom. Ugyanebben a serpenyőben megpárolom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget is, a paradicsompürét, amivel szintén pirítom rövid ideig. Felöntöm a borral, elpárologtatom az alkoholtartalmát, majd jöhet az alaplé is, a babérlevél, só, bors és kakukkfű. Kuktába vagy öntöttvas lábosba öntöm a zöldséges keveréket, visszahelyezem bele a hússzeleteket és lefedve, alacsony lángon, nagyjából 1 óra alatt készre főzöm. Ez idő alatt elkészítem a burgonyapürét, melyhez az utolsó pillanatban adom hozzá a petrezselymet, hogy hő hatására összeessen és már tálalom is a zöldségragus tarjaszeletekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése