2018. február 7., szerda

Gesztenyés körtelekvár

Lekvárt főzni általában nyáron szoktunk, de ősszel és télen is van rá lehetőség, csak a megfelelő hozzávalókat kell megtalálni hozzá :) Télen a legjobb lekvár a narancslekvár, ennek receptjét itt a blogon is megtaláljátok, de most mutatok egy őszi-téli lekvár ötletet is, amihez körtére és 100%-os gesztenyemasszára van szükségetek.
  

Hozzávalók 6-7 kis üveghez:
1 kg körte
45 dkg gesztenye
25 dkg cukor
1 vanília rúd
1 cs. 3:1 dzsemfix

Elkészítési idő: 30 perc

A körtét meghámozom, felkockázom és egy kevés vízzel felforralom, hogy kissé megpuhuljon (amennyiben alapból puha, érett körtéket kaptok, úgy erre nincs szükség). Hozzáadom a gesztenyemasszát, a cukrot, a vanília kikapart magját és a dzsemfixet, majd együtt felforralom, igény szerint botmixerrel belemixelek attól függően, mennyire szeretném darabosra. Üvegekbe töltöm és 5 percre fejre fordítom őket, majd száraz dunsztban hagyom kihűlni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése