2017. augusztus 9., szerda

Nyári saláta pirított kukoricával, ropogós szalonnával és friss sajttal 101/1.

A 100 receptpár egy közel két éves korszakot ölelt fel a lidlkonyha receptsorozatában, mely után stílust is váltottak a videók terén, a honlapon és a szlogen is változott: Ahány otthon, annyi konyha.

Mivel a kétgyermekes anyaság miatt kicsit elmaradtam a publikálásban és vannak olyan receptek, amik várakoznak még az elmúlt egy évből, úgy döntöttem, hogy nem a múltat próbálom behozni, hanem igyekszem az aktuális recepteket megosztani veletek, és majd közte adagalom az elmaradást is :) Ennek értelmében viszont az állásközlést is befejezem mostantól, csak élvezzétek a recepteket és ha meghoztam a kedvetek hozzá, akkor készítsétek is el :) Hajrá! Jöjjön egy aktuális kukoricás recept.

Hozzávalók:
4 cső kukorica
12 szelet baconszalonna
1 csokor petrezselyem
5-6 szem koktélparadicsom 
4 marék madársaláta
8 szelet bagett
1 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
1 ek. méz
1 ek. magos mustár
1 dl olívaolaj
2 citrom héja és leve 
10 dkg krémfehér sajt
2-3 csipet cukor

Elkészítési idő: 30 perc


A kukoricákat megfőzöm: egy pár szép levelet leteszek egy lábos aljára, rá jöhetnek a kukoricák, még pár levél, majd felöntöm hideg vízzel és lefedve felteszem főni, majd forrástól számított 10 percig főzöm és hagyom kihűlni a saját levében. Amikor kihűlt könnyen félbe lehet törni, majd egy éles késsel igyekszem egyben levágni a szemeket. Serpenyőben megpirítom a szalonnát (ehhez kaptam egy jobb, nem fröcskölős, egyenletesen sülő ötletet öcsikémtől: melegszendvicssütő grill lapjával, legközelebb kipróbálom). Majd a szalonna zsírjához adok egy kanálnyi vajat és megpirítom benne egy-két perc alatt a kukoricalapokat, és kevés cukrot szórok rá.Kiveszem ezeket is és a visszamaradt zsiradékon megolvasztok egy kevés mézet, belekeverem a mustárt, az olívaolajat és a petrezselymet, ízesítem sóval, citromlével és citromhéjjal. 
Tálaláskor alulra helyezek pár szelet pirított bagettet, amit bedörzsölök fokhagymával, elrendezem rajta a kukoricát, a szalonnát, morzsolok rá krémfehér sajtot, teszek a tetejére egy kevés madársalátát, cikkekre vágott paradicsomot, és meglocsolom a salátaöntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése